Voedingsadvies

Waarom vers vlees?


Daarvoor moet we heel lang terug in de tijd naar de voorouders van de hond, namelijk de wolf.
Het spijsverteringssysteem en het gebit van de hond komt voor maar liefst 99% overeen met dat van de wolf. De wolf is een carnivoor, of wel een vleeseter. Het darmstelstel van de hond is nog steeds dezelfde als die van de wolf vroeger, namelijk erg kort.
De wolf eet niet alleen organen en vlees van zijn prooi maar ook zachte botten en zelfs de maaginhoud. Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vers vlees.


Vooral ook bij honden die problemen hebben met hun spijsvertering, aanhoudende diarree, doffe huid, hotspots, nierproblemen, ...wordt na enkele weken KVV gevoerd te hebben een duidelijke verbetering vastgesteld! Let wel op, KVV is geen geneesmiddel maar wel de meest pure en natuurlijke voeding voor uw dier. Het draagt daarom bij tot het gezond maken en houden van uw huisdier.


Wanneer vlees verhitten worden er veel voedingsstoffen vernietigd zoals bv. eiwitten (analoog bij de productie van korrels). Deze veranderen van structuur en hierdoor zijn ze moeilijker verteerbaar. Het is algemeen geweten dat veel honden allergisch zijn voor verhitte eiwitten.( jeuk, oorontstekingen, vachtproblemen,…)

Er zitten in ons “Kompleet Vers vlees”(KVV) geen kleur-, geur- en smaakstoffen, geen chemische antioxydanten en geen conserveringsmiddelen. Het wordt na productie direct ingevroren. Daardoor is het lange tijd houdbaar. En het is gebaseerd op het “BARF”(Bones And Raw Food) principe,wat wil zeggen dat ook fijngemalen groenten en fruit en vuile pens zijn toegevoegd wat de hond voorziet in extra natuurlijke vitaminen en mineralen.

Algemeen voedingsadvies:


  • Meerdere diersoorten per week (idealiter 3 tot 5)

  • 5-10% groenten per maaltijd

 

Waarom meerdere diersoorten per week?

Als we het voedingspatroon van de hond herleiden naar dat van de wolf, zien we dat ze niet elke dag hetzelfde dier als prooi aten.
Daarom is het van belang dat er afgewisseld wordt in diersoorten. Elk diersoort bevat namelijk andere aminozuren, voedingsstoffen en vetzuren. Zo bouwt uw hond nooit tekorten op en krijgt hij alle nodige voedingsstoffen binnen.

 

Waarom groenten?

Wilde honden jagen in de natuur op grote prooien. Daarvan eten zij ook de ingewanden op, dewelke vaak nog wat plantaardig materiaal bevatten.

In groenten zitten veel bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond.

Er zitten bovendien vitamines in die NIET in vlees aanwezig zijn (zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur). Daarnaast zijn de ruwe vezels in groenten bevorderlijk voor de darmflora van uw dier. 


Verrijkt met onze vita-mix®is Gowill kvv (behalve Gowill+) zeer compleet en behoed het uw dier tegen alle mogelijke tekorten.

De vita-mix®bestaat uit fijn gemixte groentjes zoals wortels, broccoli, ontpitte appels, een Ω 3 bron en alfalfa. Deze laatste wordt omschreven als “vader van alle voedsel” wat verwijst naar de vele fytonutriënten die deze plant bevat. Waaronder een tiental vitaminen, dertien mineralen en een veertien verschillende aminozuren.


Hoeveelheid voeding per dag?
2 tot 2,5% van zijn lichaamsgewicht per dag voor een volwassen hond.


Voor opgroeiende honden gelden volgende richtlijnen:

- 2 tot 4 maanden: 5 - 7% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag

- 4 tot 7 maanden: 4% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag

- 7 tot 10 maanden: 3% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag

Een puppy hoeft dus geen speciale puppyvoeding te krijgen, enkel meer van de gewone voeding.


Deze zijn de voorgeschreven richtlijnen per dag.

Dat wil niet zeggen dat elke hond dezelfde behoefte heeft. 

Wanneer uw hond aankomt of afvalt dan kunt u daar zelf op inspelen door minder of meer te geven.


Hoe te bewaren?

In de diepvriezer, bij voorkeur bij -18°C. Hoelang de voeding bewaard kan worden is afhankelijk van de houdsbaarheidsdatum.
Eenmaal ontdooid blijft het 48 uur goed in de koelkast. 

Kan ik vers vlees combineren met droogvoer?

Als je toch een combinatie wil maken in vers vlees en droogvoer,
kies dan zeker voor een koudgeperste brok zoals onze Gowill persbrok.


Vers vlees en een koudgeperste brok hebben hetzelfde verteringsproces, wat beter is voor het maag-darmgestel. Waar een geëxtrudeerde brok gaat opzwellen in de maag, gaan een koudgeperste brokken en vers vlees uit elkaar vallen.

unsplash